MOJA TUBA

Soki - zdrowe jeśli są z owoców i warzyw nie pryskanych, niestety pestycydy przenikają do "zdrowego" świerzego soku.

Warzywa - obróbka termiczna w garnku -> gotowanie to utrata 100% pestycydów i szkodliwej chemii, niestety 50% witamin traci właściwości

Warzywa - obróbka termiczna w mikrofali -> szybko i niezdrowo to utrata 100% pestycydów i szkodliwej chemii, niestety 100% witamin traci właściwości

Warzywa - obróbka termiczna w parowniku -> gotowanie na parze to utrata 0% pestycydów i szkodliwej chemii, no ale tylko 20% witamin traci właściwości

 

Soki, naturalne źródło zdrowia. Sokowirówka i jej możliwości.

Przepisy na soki.

Zielony sok. Sokowirówka sok. Philips HR1855. Juicer review.

Sok zielony:

połowka ogórka, dwa małe jabłka, 1/8 świeżego ananasa - jak obrać świeżego ananasa (film), pół papryki zółtej = idealny zielony sok

Zawsze do soku dodaję oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia -> pomaga we wchłanianiu się witamin.

 

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl